Objednávky prijímame len telefonicky na čísle 0910 479 891 alebo osobne na prevádzke podľa otváracích hodín

Krok za krokom k zdravej strave

Krok za krokom k zdravej strave

Stáva sa vám čoraz častejšie, že sa v práci pre kolotoč povinností, nové a nové úlohy od šéfa, školenia či porady „zabúdate“ najesť? Trápi vás nepríjemné fidlikanie v bruchu, ktoré sa snažíte narýchlo utlmiť sladkou tyčinkou či ďalšou šálkou kávy? Chceli by ste jesť zdravo, ale neviete kde začať? Tak poďme pekne po poriadku.

Vyvážená strava vplýva na psychické zdravie človeka. Jednoducho povedané, ak nejete pravidelne, alebo vo vašom jedálničku dominujú lákavé pochúťky z fast foodov, vaše telo vám to oplatí. Aj s úrokmi! Preto je dôležité uprednostniť jedlá bohaté na vitamíny. Pri nezdravom stravovaní napravuje škody vitamín B, ktorého prirodzeným zdrojom sú pšeničné klíčky, strukoviny, orechy, celozrnné produkty, no nájdete ho aj v morských plodoch či avokáde. Obmedzte soľ a zaraďte do svojho jedálnička potraviny obsahujúce draslík ako sú banány, broskyne, paradajky alebo figy. Máte chuť na sladké? Vymeňte čoko tyčinku za pár kociek horkej čokolády s viac než 75% obsahom kakaa. Tečú vám slinky pri pohľade na smažené hranolky či balík slaných lupienkov? Chute sú chute, no skúste im odolať a dajte si za hrsť orechov, výborné sú pražené mandle, či kešu oriešky. Ako vymeniť chutný vyprážaný syr za nezaujímavý zeleninový šalát? Čo tak kompromis? Hlávkový šalát s kúskami feta syru alebo grilovaného hydinového mäska, cherry paradajkami, kukuricou a hriankou. Vyskúšali ste už studený cestovinový šalát s uhorkou a jogurtovým dressingom? Alebo čo tak ľadový šalát s tuniakom, bylinkami a celozrnnou bagetkou? Hmm, to znie dobre! Fantázii sa medze nekladú!

Zvyk je železná košeľa, no ak máte pevnú vôľu, krok za krokom môže byť váš nezdravý jedálniček minulosťou. Tak teda, starajte sa o svoje telo – je to totiž jediné miesto, kde ste nútení žiť.