Objednávky prijímame len telefonicky na čísle 0910 479 891 alebo osobne na prevádzke podľa otváracích hodín

Jesť chutne a zdravo sa dá aj v zamestnaní

Jesť chutne a zdravo sa dá aj v zamestnaní

Priemerne strávime 83 000 hodín nášho života v zamestnaní. Potrebujeme podávať najlepší výkon a byť koncentrovaní. Každý z nás vie, že zdravé stravovanie pomáha dosiahnuť tento stav.
Avšak čo robiť v prípade, keď nám nechutí jesť len zeleninu a nízkotučné jogurty? Ako prestať myslieť na lákavé hranolčeky a sladké tyčinky z potravín na prízemí? Je možné, aby nám začalo zdravé jedlo chutiť?

Šalát. Len pár ľudí si pri tomto slove predstaví chutné jedlo. Pri malej snahe však môže byť objektom túžby všetkých kolegov v zamestnaní. A my, jediaci tento šalát, sa stávame symbolom človeka, ktorý sa zaujíma o zdravie, lepší životný štýl. Sme vzormi pre kolegov jediacich predsa len tú presladenú tyčinku z bufetu.

Skúsme prestať myslieť tradične a zapojme kreativitu. Ľadový šalát, paradajky, uhorky, kukurica, červená cibuľa sú tradičnými zložkami šalátov.
Má však niekto chuť na zmenu? Stačí pridať pokrájanú mozzarellu, postrúhaný parmezán a sezam.
Zaujímavú chuť dodá šalátu aj nakrájané jablko, postrúhaná mrkva s kokosom, prípadne vlašské orechy.
Tuniak vo vlastnej šťave alebo kuracie mäsko uvarené na vode zaujmú skôr mäsové typy jedákov.
Ak predsa len neodoláme nezdravým prísadám, tu platí, menej je viac. Stačí pridať trošku pokrájaneho feta syru alebo lyžičku horčice a šalát sa stáva pochúťkou. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, korenia.
Šalát si môžeme pripraviť dopredu na viac dní dopredu.

Po takomto obede máme energiu na všetky úlohy v zamestnaní a dobrý pocit, že sa nám konečne podarilo pokušeniu nezdravého jedla.

Dobrú chuť!